Studiul biblic

“Orice lucrare crestina deriva dintr-o viziune si are la baza un scop. Lucrarea de studiere a Scripturii cu toata Biserica, pe care in continuare o vom numi Studiul biblic, se subordoneaza viziunii Bisericii si anume ca ucenicii se fac nu se nasc. Scopul Studiului biblic in Biserica noastra porneste de la afirmatia Domnului Isus Hristos din Ioan 17:3. Din aceasta afirmatie am inteles ca am fost creati si mai apoi rascumparati ca sa-l cunoastem pe Dumnezeu si sa-l facem cunoscut, iar acest gand a devenit afirmatia de scop a Studiului Biblic.

Aceasta afirmatie de scop, care sta la temelia acestei lucrari crestine din Biserica noastra, ne obliga sa privim in doua directii : una centrata pe cunoastrerea lui Dumnezeu de catre cat mai multi dintre noi, iar a doua centrata pe modalitatea prin care adevarurile revelate noua din Scripturi pot modela viata noastra de zi cu zi astfel incat oamenii sa vada i noi Chipul lui Dumnezeu.

Cunoasterea lui Dumnezeu credem ca este un proces care nu este simplu de parcurs, dar la care sunt invitati toti cei care au pasit intr-o relatie cu El. De aceea credem ca atat in viata crestinului cat si in viata Bisericii este necesara o abordare sistematica a Scripturilor. Deseori viata ne aduce la rascruci de drumuri unde suntem pusi in situatia de a alege unul sau celalalt drum. Cu cat Il vom cunoaste mai bine pe El cu atat ne va fi mai usor ce anume trebuie sa facem pentru ca faptele noastre, vorbele noastre, atitudinile si motivatiile noastre sa ramana in concordanta cu natura lui Dumnezeu si a Imparatiei Lui. Aceste adevaruri ne-au facut sa alegem ca in procesul cunoasterii Scripturilor sa nu punem in prim plan nevoile noastre imediate ci cunoastrerea lui Dumnezeu si a cailor Lui.

Aceasta cunoastere a lui Dumnezeu si cailor Sale dorim sa o facem
(1) in urma planului Sau revelat in toata Scriptura,
(2) studiind Scriptura pe carti,
(3) intelegand importanta punerii unei solide baze vechi testamentare si
(4) legand adevarurile descoperite intr-un intreg coerent care sa se valideze in contextul exegetic si canonic.

Aceasta strategie adoptata pentru cunoasterea lui Dumnezeu si a planurilor Sale are cateva axiome fundamentale pe care zidim si anume :
(1) Scriptura exista pentru ca Dumnezeu Insusi a dorit sa vorbeasca,  
(2) vorbirea lui Dumnezeu avand ca scop faptul ca vrea sa se faca inteles (contextul literar),
(3) iar de aceea El a vorbit in timp si in spatiu (contextul istoric),
(4) fara sa se contrazica (contextul teologic), vorbirea Lui ramanand vesnic relevanta si normativa in principiile ei si nu neaparat in aplicatiile ei specifice (contextul actual).

Deoarece adevarurile lui Dumnezeu sunt relevante si normative credem ca Dumnezeu asteapta un raspuns din partea celor ce se apropie de Scripturi. De aceea Studiul biblic trebuie sa ne deprinda nu doar cu ascultarea a ceea ce Dumnezeu are sa ne spuna despre Sine ci si cu raspunsul pe care trebuie sa-l intoarcem lui Dumnezeu prin cuvintele si faptele noastre.”

 

Aniversare Biserica Crestina Baptista Betel - 100 de ani

CONFERINTA FEMEILOR - 20 octombrie 2018

Întâlnire

din suflet pentru suflet

,,Ce semeni aceea culegi!

puteti revedea inregistrarea video a conferintei accesind link-ul de mai jos

Conferinta femeilor - 20 oct. 2018

Gosen 2018

GOSEN COPII - 16-21 iulie 2018
FOTOGRAFII


GOSEN TINERI - 28 iulie - 4 august 2018
FOTOGRAFII

Vizitatori online

We have 2 guests online